Een radiodocumentaire voor OVT van de VPRO. Samen met kunstcollectief de Pink Pony Express gaat Jesper Buursink op zoek naar de verdwenen maquette van Willemstad uit het attractiepark Madurodam in Den Haag.

De stad op Curaçao heeft tussen 1973 en 1991 als schaalmodel in het miniatuurpark gestaan en is toen verdwenen. Het kunstcollectief de Pink Pony Express is bezig om de Caribische rijksdelen van het Koninkrijk der Nederlanden in het attractiepark van Madurodam vertegenwoordigd te krijgen. Tijdens deze missie stuiten ze op het verhaal van Willemstad. De maquette is na Madurodam gaan rondzwerven naar Antilliaanse feestjes, kelders en kinderkamers om uiteindelijk op Curaçao te belanden. Jesper Buursink volgt met Pink Pony Express de sporen van de maquette naar het eiland. Lees ook het interview met Jesper en Cecilia van Pink Pony Express in de VPROgids.

De radiodocumentaie ‘Waar is Willemstad gebleven?’ is uitgezonden bij OVT (VPRO) op NPOradio1, Radio Hoyer op Curaçao en tijdens de tentoonstelling ‘Stemmen uit de Carib’ in het Boymans van Beuningen Museum in Rotterdam.

Tijdens het verblijf op Curaçao heeft de Pink Pony Express verschillende interventies gedaan met de Willemstad maquette en de bewoners van Curaçao. Samen met de Russische filmmaker Aleksi Kubasov heeft Jesper twee korte films gemaakt van deze interventies.