Jesper Buursink (1981) maakt radiodocumentaires en reportages voor VPRO, KRO, BNNVARA en NTR over uiteenlopende onderwerpen: van verdwenen Madurodam maquettes, wolvenpis op de Veluwe tot de hedendaagse kunstwereld van Benin. Maar ook is hij bekend om zijn pop-up mobiele radio projecten. Daarnaast werkt hij ook als kunstenaar in verschillende kunstcollectieven, als illustrator en als MC.

Hij werkt als verslaggever voor het radioprogramma Vroege Vogels van BNNVARA. Onlangs ontving dit programma de prestigieuze radioprijs de Zilveren Reissmicrofoon. Jesper heeft een MA in Kunstgeschiedenis met een specialisatie in niet-westerse kunst. Hij is afgestudeerd op postkoloniale theorie├źn en de illustere geschiedenis van de Wax Hollandais.

Hij is een creatieve duizendpoot die veel activiteiten heeft gedaan naast zijn radiowerk. Zo werkte hij voor de UNESCO in Tanzania als maritiem archeoloog, in Benin als leraar Frans en was actief in de kunstruimte W139 in Amsterdam. In 2010 volgt Jesper de IDFA documentaire-workshop en maakt nog steeds korte- en lange filmdocumentaires. Daarnaast is hij ook actief binnen het ontwerpers-collectief Pink Pony Express als media-maker.

Zijn pop-up mobiele radioshows vanaf rijdende treinen door Europa, op tijdelijke campings in Nederland, in het regenwoud van Mexico of vanuit de Bijlmer waar hij een studio deelt met Vinger.nl zijn legendarisch. En sinds 2018 is hij ook bezig als MC bij verschillende DJ’s en als illustrator.

copyright © Jesper Buursink / ontwerp Margriet V.