In het tweede deel van dit kunstproject keert Jesper Buursink met de Pink Pony Express terug naar CuraƧao om de teruggevonden maquette middels een speciale campagne officieel terug te geven aan de bewoners van Curacao: Unda George ta?.

De maquette krijgt een vast onderkomen bij Stichting NAAM en met producer Julia Mikx en ontwerper Sajoscha Talirz ontwikkelen Jesper en Cecilia Hendrikx van de Ponies een campagne voor de maquette.

Op het eiland is er een serie kunstinterventies met bewoners waarin ze 3D geprint worden, een presentatie van de module waarin de maquette vervoerd kan worden bij NAAM en een bewustwordingscampagne die de geschiedenis van de maquette laat zien. Maar ook in Nederland is er veel aandacht voor Stemmen uit de Carib en Unda George ta? middels de radiodocumentaire Waar is Willemstad? voor de VPRO, een twittercampagne en een tentoonstelling in Boymans van Beuningen en het NAI in Rotterdam.

In samenwerking met Club Interbellum vindt er een publiek debat plaats op het Kwaku Zomerfestival in Amsterdam-Zuidoost met o.a. psychiater Glenn Helberg, kunstenaar Quinsy Gario, directeur Ninsee Joyce-Francis Overdijk en vele anderen. Lees hier meer over het debat bij Caribisch Netwerk van de NTR.