MOB - Mobiele Omroep Bijlmer is mobiele radio madness met een eclectische crew uit de Bijlmer. Ontstaan uit een samenwerking tussen radiomaker Jesper Buursink en creative studio vinger.nl. Het begon als mobiel radio experiment op een rijdende dubbeldekker bus tijdens de Open Art Route Zuidoost. Daarna volgen vele edities op uiteenlopende locaties die allemaal terug te luisteren zijn op de youtube en soundcloud kanalen van vinger.nl.

Tijdens deze eerste MOB editie zijn er 30 interviews met kunstenaars opgenomen, hebben 20 muzikanten uit de Bijlmer live op de bus opgetreden en 7 DJ’s hun plaatjes gedraaid. En dit bleek de voorbode voor meer edities waar elke keer zo’n 12 uur achter elkaar radio wordt gemaakt door de MOB-gang. Zo was er de Sexyland-editie in Eddie the Eagle Museum op NDSM, de Kraaiennest-editie in Zuidoost en de Mobile Vulgus-editie tijdens de Rooftop in Florijn. Maar ook de Groove on the Roof edition en de legendarische Hoodstock edition tijdens het hiphopfestival Hoodstock. Op elke locatie maakt de MOB-gang, bestaande uit radiomakers, hiphopartiesten, dj’s, mc’s en engineers op eigenwijze urenlang live radio madness. Over uiteenlopende onderwerpen van kraken in Zuidoost tot de Bijlmerramp, van mode tot hiphop, van kunst tot onveiligheid in Zuidoost en van live poetry tot live muziek. Veel nieuwe tracks vonden hun primeur bij MOB en artiesten, kunstenaars en andere cultuurmakers ontmoeten elkaar voor de eerste keer.

De uitzendingen worden live uitgezonden op de frequenties van de lokale omroep SALTO en RAZO. Na uitzending worden ze opgeknipt tot korte MOB|podcasts.

De MOB - Mobiele Omroep Bijlmer crew bestaat uit Jesper Buursink, Jeff Croese, Sara Mattens, Rachel Tokromo, Sangiorgio Blonk, Ikael Echteld, Ilga Minjon,Thaïs Leopold, Meis Vranken, Mitchell van Ommeren, Bert Jacobs, Sidney Wartes en Fadil ‘Beer’ Shewpersad.