Jesper Buursink produceerde en (co)regisseerde de film 'Everybody is out of Place here'. Een film over de rivieren Stryi en Dniestr, een 1000km lange galerie ruimte en 12 kunstenaars op een DIY catamaran. De film is onderdeel van de kunstinstallatie '1000km view: part 1' tentoongesteld op de Kunstbiënnale van Kiev (School of Kiev) in Oekraïne.

Samen met het Oekrainse kunstcollectief Open Group en de Nederlandse kunstenaar Arthur van Beek van het Eddie the Eagle Museum in Amsterdam onderneemt Jesper Buursink een reis per DIY catamaran. Ze varen langs 1000km Gallery namelijk de Stryi en Dniestr rivier in Oekraïne. Voor de kunstenaars van de Open Group is dit de meest directe route via het water van hun woonplaats Lviv naar het kunstenaars peninsula Biruchyi naast de Krim.

Jesper heeft samen met de Open Group een film en een kunstinstallatie gemaakt die de grenzen van de ‘Open Gallery’ onderzoekt en de mensen die hier leven in beeld brengt. In 2016 zal een tweede reis ondernomen worden om de overige kilometers te bekijken, onderzoeken en vertalen.

Wekelijks wordt er een blog bijgehouden op het grootste blog van Oekraïne. Voor deze bijzondere reis worden ze ook geïnterviewd in Bureau Buitenland (VPRO) op NPO Radio 1.

Open Group:
kunstenaars: Yuriy Biley, Pavlo Kovach, Stanislav Turina, Arthur van Beek en Jesper Buursink
camera/fotografie: Valeriy Kumanovskiy en Sergiy Klepach
curatoren: Maria Lanko, Lizaveta German en Irina Leifer
survival experts: Stanislav Palun en Oleksandr Popko

Met dank aan:
Tandem Europe Exchange, European Cultural Foundation en Open Ateliers Zuidoost