Jesper Buursink (1981) maakt als freelancer radiodocumentaires en reportages voor VPRO, KRO, VARA en NTR over uiteenlopende onderwerpen: van verdwenen Madurodam maquettes, wolvenpis op de Veluwe tot de hedendaagse kunstwereld van Benin.

Tegenwoordig werkt hij als verslaggever voor het radioprogramma Vroege Vogels (VARA) en voor verschillende VPRO programma’s op NPO Radio 1. Jesper heeft een MA in Kunstgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen met een specialisatie in niet-westerse kunst. Hij is afgestudeerd op postkoloniale theorie├źn en de geschiedenis van de Dutch Wax.

Naast zijn verschillende radioactiviteiten werkte hij voor de UNESCO in Tanzania, woonde en werkte in Benin als animateur en is hij lange tijd werkzaam geweest voor de kunstruimte W139. Hierna volgde hij de IDFA documentaireworkshop met een filmdocumentaire in de planning. Jesper is ook lid en medeoprichter van het kunstcollectief Kafana in Amsterdam en momenteel onderdeel van ontwerpers-collectief Pink Pony Express.

copyright © Jesper Buursink / ontwerp Margriet V.